How κυπαρισια που θα μεινω can Save You Time, Stress, and Money.

Το κυπαρίσσι είναι κατάλληλο για φύτευση σε παραθαλάσσιες περιοχές, καθώς επίσης χρησιμοποιείται και για δημιουργία φράχτη σε καλλιεργούμενες περιοχές που επικρατούν έντονοι ανέμοι.

Πίσω από την παραλία αυτή βρίσκεται και ένα σπήλαιο, το Θύννι με τα ζεστά, ρηχά νερά, όπου σύμφωνα με τους ντόπιους γεννούν τ' αυγά τους τα εποχιακά ψάρια.

Καλησπέρα! Θα σας ταίριαζε και ο Αβλέμονας σαν περιοχή, που είναι κοντά στην παραλία και έχει όλα αυτά που ζητάτε και είναι λίγο πιο ήσυχα. Η Χώρα και το Καψάλι έχουν πιο έντονη ζωή, που σημαίνει και πιο πολλές επιλογές για ταβερνάκια και γκουρμέ μαγαζιά.

* Ορισμένοι σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση οδηγούν σε συνεργαζόμενες σελίδες. Εάν αγοράσετε κάτι μέσω αυτών, μπορεί να κερδίσω μια μικρή προμήθεια — η οποία ΔΕΝ σας επιβαρύνει σε κάτι!

Η Αγία Πελαγία είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό στο βορειοανατολικό άκρο των Κυθήρων, που διαθέτει το δεύτερο λιμάνι του νησιού.

Ονομαζόταν «Κύφαντα», λόγω της μορφολογίας της περιοχής με τις απότομες χαράδρε και τις καμπύλες βουνών, από την λέξη «

Η ασθένεια αυτή προκαλείται από έναν μύκητα που προσβάλλει τις ρίζες του δέντρου, οδηγώντας σε αποσύνθεση και τελικά στον θάνατο του δέντρου.

Σε κάποιες περιπτώσεις, την περίοδο του φθινοπώρου, τα κυπαρίσσι μπορεί να προσβληθεί από το έντομο της βαμβακάδας (ψευδόκοκκος) που εμφανίζεται αρχικά σαν βαμβάκι στα φύλλα και σταδιακά προκαλεί ξηράνσεις.

Η διαμονή στο website Μαγγανίτη μπορεί να σας περιορίσει με τις μετακινήσεις, αλλά είναι εξαιρετική επιλογή για να μείνετε ένα δυο βράδια.

Και τέλος η Μητρόπολη, το τελευταίο αλλά όχι λιγότερο ενδιαφέρον κομμάτι του χωριού, που βλέπει στην ομορφότερη παραλία του.

Η επίσκεψη μέσα από πικροδάφνες, γαλατσίδες, κιτρινοξιλιές, συκιές και σχοίνα στο αρχαίο Ασκληπιείο και στα ξωκλήσια επάνω από τον γραφικότατο συνοικισμό Βρύση. Βλέπεις, ακούς και ευφραίνεσαι το νερό που αναπηδά μέσα από τον βράχο καθώς υπόγεια κατεβαίνει από τις κορυφές του Πάρνωνα και αναβλύζει για να υδροδοτήσει το Κυπαρίσσι και να ποτίσει την καλλιεργήσιμη γη ολόγυρα.

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν γραπτές μαρτυρίες, εκτός από μία αναφορά του Παυσανία στο έργο του «

Ο βαθύς υπέροχος κόλπος του Κυπαρισσιού, με τις δύο εκπληκτικές παραλίες και τα δύο ξωκλήσια, αυτό του Αγίου Νικολάου στα βόρεια και του Αγίου Γεωργίου στον νοτιά, ανοίγεται με εμπιστοσύνη στο βαθύ απέραντο γαλάζιο του Μυρτώου Πελάγους.

Το διαμέρισμα ήταν καθαρό και ήσυχο, ακριβώς πάνω στο κύμα της θάλασσας .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *